top of page
Het opleiden van uw eigen diabetes ADL+ hulphond, doet u samen met Kibō
Heeft u last van hypo-unawareness, bent u moeilijk instelbaar en wilt u mogelijke lichamelijke klachten welke veroorzaakt worden door uw diabetes, in de toekomst voorkomen?
Een diabetes hulphond ook wel diabetes meldhond, Diabetic alert dog of signaleringshond genoemd, is op positieve wijze getraind om een hypoglykemie en/of een hyperglykemie te signaleren door middel van het ruiken van afwijkend lichaamsgeur. De hond kan deze geur vaak al ruiken voordat u zelf de verandering in uw bloedsuikergehalte bemerkt en soms zelfs al voordat de bloedsuikerwaarde geobjectiveerd kan worden door middel van een meting.
De hond geeft vervolgens een aangeleerd signaal (of de ouder van het kind), zodat u op tijd actie kunt ondernemen. Uw diabetes hulphond zal uw medische kit aangeven om de melding te kunnen controleren. De diabetes hulphond kan deze met zijn geweldige neus immers snel vinden. Voor de hond een leuk spel, uitdaging en beloning en u kunt zo de kwaliteit van uw leven, of die van een gezinslid verbeteren.
Denkt u dat een diabetes hulphond uw zelfredzaamheid kan teruggeven, neem dan gerust contact met ons op. Wij maken graag een afspraak met u om de mogelijkheden te bespreken.
Voelt u uw hypo’s goed aankomen? Veel mensen doen dit niet, zo blijkt uit onderzoek; zij hebben last van hypo-unawareness. Dit is een Engels woord voor het niet voelen aankomen van een hypo. Zij herkennen de signalen van een hypo minder goed of te laat.
Een diabetes hulphond alarmeert mensen met diabetes voor een naderende hypo of hyper, zodat de persoon tijd kan ingrijpen. Op deze wijze kan een comateuze-hypo voorkomen worden en complicaties door torenhoge bloedsuikers gereduceerd worden.
Misschien herkent u dit wel? U staat met moeite op, en heeft het gevoel dat u helemaal niet uitgeslapen bent. Mogelijk heeft u een nachtelijke hypo gehad. Of u bent aan het werk en voelt u niet helemaal fit: als u, uw bloedsuiker meet zit u al ver onder de hypogrens. U heeft de signalen niet optijd aangevoeld.
Een diabetes hulphond is in dit soort situaties heel erg welkom.
Uw trouwe viervoeter opgeleid als diabetes hulphond, is 24/7 beschikbaar en altijd alert om zijn beloning te verdienen, dit biedt beide iets positiefs.
Diabetes hulphond voor kinderen
Mijn diabetes hulphond is een lot uit de loterij - Diabc
Eerste diabetes hulphond in Nederland die mee mag naar school!
Lees hier het volledig verhaal van Nikki en haar diabetes hulphond muis.
Wordt een diabetes hulphond vergoed vanuit de zorgverzekering?
Het antwoord is helaas "nee", de diabetes hulphond wordt helaas nog niet vergoed.
Kibo is nog bezig met wetenschappelijk onderzoek, zodat wij deze kunnen voorleggen aan zorgverzekeraars.
Ook vanuit de gemeente wordt in de meeste situaties dit soort hulphonden niet vergoed.
Een diabetes hulphond is een forse investering, de kosten liggen namelijk tussen de tien en vijftienduizend euro. Niet iedereen kan dit uit eigen zak betalen. Wij denken altijd mee in mogelijkheden om ook voor u een hulphond beschikbaar te maken. Dit kan door middel van fondsenwerving en soms zelfs via uw werkgever.
bottom of page